Yatırımları Hızlandırmalıyız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bakanlık personeliyle iftar programında buluştu. Burada bir konuşma yapan Bakan Bayraktar, “Yeni dönem için mutlaka yatırımları hızlandırmamız lazım. Bu bakanlığın bunu yapacak gücü var. Bu bilinç içerisinde hareket edersek bunu hep birlikte başarırız.” dedi.

03.04.2024
  • Paylaş

Önemli Bir İş Yapıyorsunuz

Bakan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın görev alanlarında 86 milyona hizmet etmek için 7/24 saat aralıksız çalıştığını ifade ederek “Ülkemizin ileri gitmesi, daha büyük, daha güçlü bir ülke olması açısından fevkalade önemli bir iş yapıyoruz.” diye konuştu.

 

30 Yıllık Hedefler

Enerji ve tabii kaynaklar alanında Türkiye’nin net ihracatçı konuma geçmesi gerektiğini vurgulayan Bayraktar, “Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için önünüzdeki 30 yılda ortaya koyduğumuz hedeflerle Türkiye'yi net ihracatçı yapma, yani dışa bağımlılıktan kurtarma hedefimiz büyük önem arz ediyor.” dedi.

 

Bürokrasi Hızlı Çalışmalı

Bayraktar, bu sebeple bakanlık personelinin yaptığı işin çok stratejik önemde olduğunu söyleyerek “Buna uygun da adımlar atmamız gerekiyor. Her bir çalışma arkadaşımız kendi alanında doğal gazda, petrolde, elektrikte, yenilenebilir enerjide Türkiye'nin yapacağı yatırımları mutlaka hızlandırması, bu anlamda da bürokrasinin çok hızlı çalışması gerekiyor.” diye konuştu.

 

Hep Birlikte Başarırız

İlerleyen süreçte yeni reformlar ve yatırımlara ağırlık verilmesi gerektiğini ifade eden Bayraktar, “Önümüzde çok önemli bir 4 yıl var. Yeni dönem için bizim mutlaka yatırımları hızlandırmamız lazım. Kendi üzerimize düşen kısımda hiçbir şeyi geciktirmeden, günü gününe ve daha da hızlandırarak mutlaka Türkiye'yi özellikle enerjide dışa bağımlılıktan kurtarmamız lazım. Bu bakanlığın bunu yapacak gücü var. Bu bilinç içerisinde hareket edersek inşallah bunu hep birlikte başarırız.” değerlendirmesini yaptı.

 

Daha Başlangıç

Bayraktar, Türkiye’nin artık enerji kaynaklarını kendi filosuyla bulduğunu kaydederek “Türkiye'de coğrafya kader, Türkiye'de doğal gaz yok, petrol yok’ kabullerini reddederek uzun bir zamandır çalışıyoruz. Milli Enerji ve Maden Politikası bunun bir yansımasıdır. Gabar'da Türkiye'nin en kaliteli petrolünü üretir hale geldik. Karadeniz'de Cumhuriyet tarihinin en büyük doğal gaz keşfini yaptık ve onu çok kısa bir sürede yine üretime aldık. Ama bunlar işin daha başlangıç aşamaları. Bizim mutlaka bunları daha ileri götürmemiz lazım.” dedi.

 

Haber ile ilgili fotoğraflar için tıklayınız…